1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Gehakt
  6. Grieks Gehakt

Grieks Gehakt

Door: andrea

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-1998

Ingrediënten 4 personen


500 gram runder gehakt, 1 grote ui, theelepel pittige paprika poeder



Pittige gehakt schijven

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui pellen en fijn snipperen. In koekepan 2 eetlepels olijfolie verhitten en ui daarin glazig fruiten. Van vuur af de paprikapoeder er door roeren en het geheel af laten koelen.
Gehakt mengen met het afgekoelde ui paprika mengsel. 8 balletjes maken en die vervolgens plat drukken. Op bord leggen en afdekken met plasticfolie. Tenminste 30 min. in de koelkast laten rusten.

Bereidingswijze

In koekepan 3 eetlepels olijfolie verhitten en vervolgens op hoog vuur de gehaktschijven flink bruin laten worden. Vuur wat lager zetten om gehakt goed te laten garen. regelmatig keren.

Serveertip

Lekker met griekse boeren salade en tzatziki



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van andrea
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top