*600 gram rundvlees
*2 grote uien
*2 grote winterwortelen.
*Een mespunt cayennepeper
*1/2 dl bouillon
*1 a 2 knoflookteentjes
*75 gram pindakaas
*2 eetlepels tomatenpuree
*Peper/zout
*30 gram bloem
*1 laurierblad
*1 kruidnagel
*1 snufje djahe/gemberpoeder
*1 eetlepel azijn
Afrikaanse stoofschotel
*Snij het rundvlees in kleine stukjes, de uien in ringen en de wortel in niet te dunne plakjes.
*Smelt 45 gram pindakaas in de pan en schep het vlees en de groenten er doorheen.
*Roer de tomatenpuree, laurierblad, de kruiden en de azijn met de bouillon door het groenten-vleesmengsel.
*Breng alles aan de kook en laat het zo'n 2 uur stoven.
*Voeg de resterende 30 gram pindakaas, 30 gram bloem en 2 a 3 eetlepels water bij elkaar tot een egaal mengsel ontstaat.
*Kook dit mengsel totdat de saus dik is; zo nodig op smaak brengen, bijvoorbeeld met wat honing.
Smaakt prima met rijst, maar ook met aardappelpuree.
mariekeschep 22-09-2002
Hier schrijft de benede buurvrouw van Marieke:
Het was Heerlijk..
Groetjes Manja
mariekeschep 22-09-2002
Ok.. nou we hebben m gegeten.. Het was heerlijk, alleen vonden we de saus geen suc6... Je zou die ook weg kunnen laten..
mariekeschep 15-09-2002
Ik heb hem ook gemaakt.. gister.. en al geproefd.. Straks komt de beneden buurvrouw eten..
Ik vind het in elk geval Heerlijk.
PS: heb alleen wel een klein foutje ontdekt.. Volgens mij moet het niet ?dl. bouillon zijn maar ?L. Rundvlees moet altijd onder t vocht staan als je t bereid.. dan wordt t sappiger.
adenjan 26-10-2001
Dag lieve schoonzus,
Jouw recept overde stoofschotel wordt binnenkort door ons gemaakt. Het is in ieder geval al opgeslagen.
Liefs,KWAAD
pluizenland 01-11-1999
Inmiddels deze schotel gegeten:heerlijk!!!!!Zeker niet de laatste keer dat we deze eten.
Groeten,Minie