1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kerststol

Kerststol

  • Nederlands, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-12-1998

Ingrediënten


Bloem water roomboter zout gist rozijnen sukade foelie anijs en amandelspijs evt noten


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Speciaal brood voor de kerstdagen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alle grondstoffen nauwkeurig afwegen en zorgen dat alles op kamertemperatuur is

Bereidingswijze

500 gr bloem met 30 gr gist en 300 gr water tot een homogeen deeg kneden wanneer het deeg iets te stijf is dan nog iets water toevoegen vervolgens de roomboter toevoegen dat is 30 gr en als laatste 10 gr zout vervolgens de vulling toevoegen 300 gr rozijnen 100 gr sukade en 100 gr bigareau dit alles in de eerste versnelling van de keukenmachine er goed doorheen kneden het deeg een kwartiertje tussen twee theedoeken laten rusten in de tussentijd 350 gr amandelspijs afwegen (verkrijgbaar bij de bakker) of van baukje bij de supermarkt na het rusten van het deeg goed platdrukken de spijs tot een pil rollen en midden op het deeg leggen de ene helft van het deeg over de spijs leggen en goed aandrukken dit alles op een besmeerde bakplaat leggen en een vijfenveertig minuten in een warme keuken laten rijzen daarna in het midden van de oven afbakken bij een temp van 225 gr celsius het krstbrood goed doorbakken afbakken eet uw smakelijk

Serveertip

Nadat het kerstbrood koud is bestrooien met poedersuiker (met een appelmoeszeef) ook lekker een dikke plak bij de koffie evt met boter



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolus


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top