1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. pindasoep

pindasoep

  • Internationaal, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-1998

Ingrediënten 4 personen


*2 eetlepels olie
*1 kleingesneden ui
*200 gram pindakaas
*1 uitgeperst teentje knoflook
*2 in stukjes gesneden rode paprika's
*zout
*1 liter runderbouillon
*1 groene peper; van zaadlijst ontdaan en in stukjes gesneden (naar wens een rode peper).



Ongewoon zuid/midden amerikaans soeppie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

*Snij de uien klein.
*Snij de paprika in kleine stukjes.
*Weeg de hoeveelheid pindakaas af.
*Snij de peper klein.
*Pers de knoflook uit.

Bereidingswijze

*Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook 3 minuten.
*Voeg de paprikastukjes en de stukjes groene peper toe en fruit alles onder regelmatig omscheppen 2 minuten.
*Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook; laat op laag vuur alles 10 minuten sudderen (deksel op de pan).
*Roer de pindakaas met 2 dl van de warme soep in een kom tot een smeuig geheel.
*Schenk het mengsel bij de soep onder voortdurend roeren.
*Laat alles -zonder deksel- nog 5 minuutjes zachtjes koken.
*Op smaak brengen met wat zout.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shakya


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shakya
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top