1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Nasi goreng
  6. Nasi goreng

Nasi goreng

Door: odi

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-1998

Ingrediënten 4 personen


1 pak rijst, 250 gr kipfilet, 200 gr achterham (dikke plak), 1 ui, 3 sjalotten, 2-3 tenen knoflook, 1 dunne prei, 2 tl sambal, 2 tl ketoembar, 1/2 el djinten, flinke mespunt trassi, zout en peper, zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Wok of grote hapjespan

Nasi goreng
Nasi goreng

Makkelijke nasi die altijd lukt en erg lekker is

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijst in 6 minuten net gaar koken en af laten koelen, kipfilet en ham in kleine blokjes snijden, ui en sjalotten pellen en snipperen, knoflook pellen, prei in hele dunne ringetjes snijden.

Bereidingswijze

Olie verhitten en ui, sjalotten en uitgeperste knoflook fruiten met sambal en trassi, met een schuimspaan uit de wok halen. Kipfilet en ham 5 minuten in bakken, peper, zout, ketoembar en djinten toevoegen, uimengsel, rijst en preiringetjes erbij doen en het geheel goed doorwarmen.

Serveertip

Lekker met gebakken ei, augurken en pindasaus.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van odi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top