Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Applecrumble

Applecrumble

Door: femkemireille

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-12-1998

Ingrediënten 4 personen


- 4 flinke appels
Voor het kruimeldeeg:
- 1 el citroensap
- 75 g boter
- 4 eetl. appelsap
- 75 g bloem
- 25 g rozijnen
- 75 g bruine basterdsuiker
- 1 tl kaneel
- wat zout


Verder heb je nodig


* appelschilmesje
* schaal
* kom


Ontdek meer:

Voorbereiding

# de rozijnen wassen en droog deppen.
# de appels schillen en in plakjes snijden en het citroensap erover verdelen.
# verwarm de oven voor op 200?C.

Bereidingswijze

1 Leg de appelplakjes dakpansgewijs in een schaal.
2 Doe het appelsap en de rozijnen erbij.
3 Maak een kruimeldeeg en verdeel dit over de appelplakjes.
4 Bak dit in de oven gaar en krokant.

Serveertip

Dit warme appelgerecht smaakt heerlijk met koele vanillevla of iets opgeklopte
creme fraiche.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van femkemireille
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top