1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. veloute de tomates

veloute de tomates

  • Frans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-12-1998

Ingrediënten 8 personen


20 gr boter - 750 gr tomaten, in stukjes - 2 sjalotjes, fijngesneden - 2 teentjes knoflook, geperst - 1 theelepel suiker - 0,5 liter groenebouillon, van tablet - 1 dl slagroom - zout, peper - 3 eetlepels basilicum, fijngesneden.



Tomatensoep, een voorgerecht voor 8 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boter verhitten. Tomaat, sjalot, knoflook en suiker 30 minuten zachtjes bakken. In keukenmachine pureren. Boven pan zeven. Warme bouillon toevoegen.

Bereidingswijze

Soep aan de kook brengen. Room, zout en peper erbij doen, alles goed doorwarmen. Soep over kommen verdelen en basilicum erover strooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top