witlofsoep

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-12-1998

voorgerecht voor 4 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg witlof - 50 gr ontbijtspek in reepjes - 30 gr boter - 2 uien in dunne ringen - 3 stengels bleekselderij in plakjes - 1 liter kippebouillon (tablet) - 2 dl slagroom - zout, peper - 2 eetlepels fijngesneden peterselie - 4 eetlepels fijngesneden bieslook - 100 gr ontbijtspek in plakjes.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De witlof in dunne reepjes snijden (enkele blaadjes apart houden). De reepjes spek in 20 gr boter in 10 minuten krokant bakken. De ui, bleekselderij en witlof toevoegen en 10 minuten meebakken. De bouillon erdoor roeren en 45 minuten zachtjes koken. De apart gehouden witlof in lange, smalle reepjes snijden en de witlofreepjes in 10 gr boter en 1 eetlepel water 6 minuten stoven. De soep pureren, zeven en aan de kook brengen. De room, witlofreepjes, zout en peper er door roeren en verwarmen. De plakken spek in een droge pan krokant bakken. De peterselie en bieslook over de soep strooien en het spek erop leggen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten