1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. kaneel-honingparfait

kaneel-honingparfait

  • Internationaal, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-12-1998

Ingrediënten 8 personen


Voor de honingparfait: 6 eidooiers - 100 gr honing - 3 dl slagroom - 1 eetlepel calvados (eau de vie van appel).
voor de kaneelparfait: 75 gr suiker - 4 kaneelstokjes - 5 eidooiers - 0,5 theelepel kaneel, gemalen - 3 dl slagroom - 1 eetlepel kaneellikeur.


Verder heb je nodig


Extra nodig: metalen geribbelde cakevorm (reerug)


Nagerecht voor 8-10 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Honingparfait: in kom in pan met heet water eidooiers met honing au bain-marie tot romig mengsel kloppen. Al roerende laten afkoelen. Slagroom lobbig kloppen. Room en calvados door dooiermengsel spatelen. Honingparfait in vorm scheppen. 30 minuten in vriezer zetten. Kaneelparfait: 50 gr suiker met 1 dl water aan de kook brengen. Kaneelstokjes toevoegen, stroopje zachtjes tot helft laten inkoken. Zeven en iets laten afkoelen. In kom eidooiers met rest van suiker, kaneelstroopje en
kaneelpoeder au bain-marie tot romig mengsel kloppen. Al roerende laten afkoelen.
Slagroom lobbig kloppen. Room en kaneellikeur door dooiermengsel spatelen. Kaneelparfait op honingparfait scheppen. Minstens 4 uur in vriezer laten opstijven.

Serveertip

Vorm op grote schaal storten en plakjes ervan snijden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstman
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top