Gebraden Parelhoen Met Sinaasappel-En Karwijsaus En Groenten

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-12-1998

Feestelijk wintergerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 parelhoenen
100gr boter
Wintergroenten:groene kool,knolselder,rode kool,truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes)
Saus:
1 dl sinaasappelsap
1 dl bruin bier (vb. Trappist)
3 gr. karwijzaad
2 dl kippenbouillon
40 gr boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Fijne zeef (Chinois),garde

Voorbereiding

Alle wintergroenten klaargesneden en gewassen
gereedzetten.Kippenbouillon en bruin bier klaarzetten

Bereidingswijze

De parelhoenders kleuren in een pan met boter en 15 minuten braden in een oven van 200?C.
De wintergroenten afzonderlijk koken en kruiden met peper en zout.
Sinaasappelsap(vers),kippenbouillon en bruin bier in een pan gieten.De gezeefde braadjus toevoegen,aan de kook brengen en inkoken tot de gewenste dikte.De saus kruiden met peper ,
zout en karwijzaad en van het vuur af opkloppen met klontjes koude boter.De parelhoenders versnijden.

Serveertip

Het borstvlees en een billetje in het midden van de borden leggen.
De wintergroenten rond het vlees schikken en de saus over het vlees gieten.
Keuze wijn: St. Emilion

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten