1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gebraden Parelhoen Met Sinaasappel-En Karwijsaus En Groenten

Gebraden Parelhoen Met Sinaasappel-En Karwijsaus En Groenten

Door: toni

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-12-1998

Ingrediënten 2 personen


2 parelhoenen
100gr boter
Wintergroenten:groene kool,knolselder,rode kool,truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes)
Saus:
1 dl sinaasappelsap
1 dl bruin bier (vb. Trappist)
3 gr. karwijzaad
2 dl kippenbouillon
40 gr boter


Verder heb je nodig


Fijne zeef (Chinois),garde


Feestelijk wintergerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alle wintergroenten klaargesneden en gewassen
gereedzetten.Kippenbouillon en bruin bier klaarzetten

Bereidingswijze

De parelhoenders kleuren in een pan met boter en 15 minuten braden in een oven van 200?C.
De wintergroenten afzonderlijk koken en kruiden met peper en zout.
Sinaasappelsap(vers),kippenbouillon en bruin bier in een pan gieten.De gezeefde braadjus toevoegen,aan de kook brengen en inkoken tot de gewenste dikte.De saus kruiden met peper ,
zout en karwijzaad en van het vuur af opkloppen met klontjes koude boter.De parelhoenders versnijden.

Serveertip

Het borstvlees en een billetje in het midden van de borden leggen.
De wintergroenten rond het vlees schikken en de saus over het vlees gieten.
Keuze wijn: St. Emilion



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toni
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top