veloute de courgettes

  • Vegetarisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-12-1998

courgettesoep, een voorgerecht voor 8 personen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
15 gr boter - 2 sjalotjes, gesnipperd - 1 bosje waterkers, grof gesneden - 2 kleine courgettes, ongeschild - zout, peper - 1 liter groentebouillon, van tablet - 1 dl slagroom.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Extra nodig: meloenboor

Voorbereiding

In boter sjalot circa 5 minuten bakken. Waterkers toevoegen. Met meloenboor uit ongeschilde courgette circa 7 bolletjes per persoon uitsteken. In kokend water bolletjes even koken en koudspoelen. Rest van courgettes in stukken snijden. Met zout en peper bij sjalotmengsel doen, nog 10-15 minuten zacht bakken. Mengsel in keukenmachine pureren. Puree zeven. Warme bouillon toevoegen.

Bereidingswijze

Soep aan de kook brengen. Room, zout en peper erdoor roeren en alles goed doorwarmen. Soep over kommen verdelen en courgettebolletjes
erover verdelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten