gingerbread

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-12-1998

Uit Ierland. Op 6 januari vieren de Ierse vrouwen hun eigen feest, met een feestelijke
theemiddag, waarop deze gemberkoek een glansrol heeft. De drukte van de
feestdagen is daarna over, het gewone leven begint weer!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

In een kom zeven: 225 gr bloem - 1/2 theelepel zout - 1 theelepel gemberpoeder - 1 1/2 theelepel bakpoeder. In een pan 100 gr bruine basterdsuiker en 90 gr boterklontjes al roerend verwarmen en glad roeren. Geleidelijk 175 gr stroop en 1 1/2 dl
melk toevoegen en glad roeren. Het mengsel wat laten afkoelen en bij het droge mengsel roeren. Er 1 klein ei, 75 gr rozijnen en 50 gr bakgember doormengen.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Op 6 januari vieren de Ierse vrouwen hun eigen feest, met een feestelijke theemiddag, waarop deze gemberkoek een glansrol heeft. De drukte van de feestdagen is daarna over, het gewone leven begint weer!

Bereidingswijze

Het mengsel in een met bakpapier beklede (brood- of cake)vorm van 23 cm lengte scheppen en bij 180 graden C 1 uur bakken. Op een rooster laten uitdampen. Met roomboter serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten