1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. overijsselse 'kniepertjes'

overijsselse 'kniepertjes'

Door: oud_en_nieuw

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-12-1998

Ingrediënten 4 personen


200 gr suiker - 125 gr boter - 1 ei - 250 gr bloem - 1/2 theelepel kaneel.



De naam van deze van oorsprong Overijsselse wafeltjes, kniepertjes of knijpertjes, heeft te maken met het wafelijzer waarin ze worden gebakken. Er wordt een stevig deegballetje in het ijzer gelegd, waarna beide helften op
elkaar 'geknepen' moeten worden om het ijzer dicht te krijgen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De suiker in 1 1/2 dl verwarmd water oplossen. De boter in het suikerwater laten smelten. De bloem zeven en het losgeklopte ei, kaneel en in gedeelten het suikermengsel erbij roeren, zodat een glad beslag ontstaat. Het deeg een nacht afgedekt laten rusten. Een rond, plat wafelijzer flink verhitten, invetten en een bolletje ter grootte van een stuiter aan beide kanten in 1 tot 2 minuten op half hoog vuur gaarbakken. Ze om de steel van een houten lepel rollen (of om een speciale konische houten rol) en zo laten afkoelen. De wafels vlak voor het serveren volspuiten met lichtgezoete, geklopte slagroom.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oud_en_nieuw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top