1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. nasi goreng-salade

nasi goreng-salade

  • Indiaas, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-12-1998

Ingrediënten 10 personen


500 gramrijst
2 zakje(s) nasi groenten gedroogd
2 stuk(s) prei
2 stuk(s) winterwortelen
1 stuk(s) paprika (rood)
4 stuk(s) gemberbolletjes
1 stuk(s) citroenen
1 deciliter(s) sinaasappelsap
4 eetlepel(s) ketjap manis (zoet)
4 eetlepel(s) olie
2 teentje(s) knoflook
0.50 eetlepel(s) sambal oelek


Verder heb je nodig


- wok


(en tips voor een Oosters buffet).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Kook de rijst (liefst een dag van tevoren) gaar volgens de gebruiksaanwijzing en laat de rijst goed afkoelen.
- Week de gedroogde nasi goring-groenten ca. 10 min. in 3 dl heet water.
- Maak de preien, wortels en paprika schoon.
- Snijd de preien in dunne ringen en de wortels en paprika in stukjes.
- Snijd de gemberbolletjes in dunne plakjes.
- Pers de citroen uit.
- Roer het sinaasappelsap, de ketjap en 2 el olie door het citroensap.
- Verhit 2 el olie in een wok of in een grote braadpan.
- Pers de teentjes knoflook erboven uit.
- Fruit de sambal even aan.
- Bak de prei, wortel en paprika al omscheppend ca. 3 min.
- Voeg de rijst en nasi goring groenten toe en bak de rijst al omscheppend goudbruin.
- Schep van het vuur af het sinaasappelmengsel erdoor.
- Laat de nasi goring salade afkoelen.

Bereidingswijze

- Schep de nasi goring salade op een platte schaal.
- GARNEERTIP: lekker en mooi met blaadjes sla, plakjes carambola (stervrucht) en kleine stukjes kroepoek.

Serveertip

- TIP: de buffettafel doet heel Oosters aan als u voor de kleuren rood, goud en zwart kiest. Dek de tafel bijvoorbeeld met een rood kleed en versier dit met een goudkleurig lint. Zet op de achtergrond een schaal of mand met exotisch fruit (ananas, kokosnoot, mango, kiwi, banaan). Heel leuk zijn Oosterse versieringen zoals waaiertjes of Chinese lampionnetjes. Papieren waaiertjes in feestelijke kleuren maken u tafel echt af. Ze zijn in verschillende maten te koop. Rieten waaiertjes geven een leuk Oosters accent, niet alleen als versiering maar ook als onderzetters. U vind ze in een toko. Bij een Oosters buffet horen veel kleine bijgerechtjes. Die zijn allemaal kant en klaar te koop, zodat u daar geen extra tijd in hoef te steken. Zet de volgende gerechtjes in leuke, kleine (lotus)schaaltjes of Chinese soepkommetjes op de buffettafel, 2 - 3 verschillende soorten sambal, ketjap manis, seroendeng, atjar tjampoer en atjar tauge, kroepoek.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top