1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Cheese scones

Cheese scones

Door: femkemireille

  • Engels, Brood
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-12-1998

Ingrediënten


- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 mespuntje zout
- 100 gr roomboter, goed gekoeld
- 125 gr geraspte kaas
- 1 dl koud water
- 50 gr gekookte ham, fijngesneden
- voor de afwerking: bloem, boter, 1 kleine ei, en 25 gr geraspte kaas.


Verder heb je nodig


* uitsteekvormpjes
* bakplaat
* mes


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

# verwarm de oven voor op 220ºC.
# beboter de bakplaat.

Bereidingswijze

1 Zeef het bakmeel met het zout in een kom. Voeg de in stukjes gesneden koude boter en 125 gr geraspte kaas toe.
2 Kneed dit geheel tot er een kruimelige massa ontstaat.
3 Voeg nu zoveel water toe als nodig is om de massa te doen samenhangen. (voeg eventueel de fijngesneden ham toe).
4 Kneed nu de massa tot er een glad en soepel deeg is verkregen.
5 Rol het deeg uit een een dikte van ruim 1 cm en steek mbv een uitsteekvormpje of een glas, deegballetjes met een diameter van ca. 5 cm.
6 Leg deze deegballetjes op een beboterde bakplaat en bestrijk ze met wat van het losgeklopte ei en bestrooi ze vervolgens met de resterende kaas.
7 Bak de scones vervolgens in ca. 15 min. gaar.

Serveertip

Eet smakelijk!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van femkemireille
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top