broccoli met cashewnoten
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-12-1998
eenpansgerecht met broccoli, cashewnoten en kerrie
Ingrediënten
flinke scheut olie1 ui
3 eetlepels kerrie
3 kopjes rijst (zilvervlies, geen snelkook!)
ca 350 gr broccoli
zakje cashewnoten
1 banaan
1 winterwortel
1 kopje rozijnen
ca 500 ml water
1 kruidenbouillonblokje
peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 3124,45 kcal |
Koolhydraten | 537,18 g |
Eiwitten | 65,10 g |
Vetten | 69,57 g |
Voorbereiding
Broccoli wassen en verdelen in kleine roosjes; de stronk in dunne plakjes snijden;
wortel schoonmaken en in plakjes snijden;
ui fijnsnijden;
rozijnen wassen en wellen in water;
banaan in plakjes snijden.
Bereidingswijze
Fruit de ui in de olie;
doe er de kerrie bij;
2 minuten bakken;
doe de rijst en de plakjes wortel erbij;
al omscheppende ca 5 minuten bakken;
Verkruimel het bouillon blokje boven de pan;
doe het water erbij;
10 minuten koken;
Doe de plakjes broccolistronk erbij;
ca 3 minuten koken;
Voeg de broccoli-roosjes toe;
ca 3 minuten stomen;
Roer de rozijnen en de cashewnoten erdoor en pas op het laatst de banaan meeverwarmen;
Peper naar smaak toevoegen
Laatste reacties
Simpel en lekker recept!