Stoere Mosselen
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 2 personen
2 kg Mosselen1 zakje kant en klare mosselgroenten
2 tomaten
2 rode pepers
250 gr gerookt spek
3 teentjes knoflook
2 theel.paprika poeder
1 theel.cayennepeder
2 laurierblaadjes
ong. 4 dl. rode wijn
beetje verse selderij
2 uien
Benodigdheden
Mosselpan.
Voorbereiding
Was de mosselen.De tomaten in stukjes snijden.de ui in grove stukken snijden.halveer de pepers haal de pitjes eruit en snijd deze in dunne reepjes.
Bak de spekjes in olie, als ze beginnen te bruinen, de groente zachtjes meebakken in een grote pan.De knoflook uitpersen en toeveogen.
De andere kruiden laurier bij de groente en spekjes.
Bereidingswijze
Schep de gewassen mosselen op de groente en schenk er de rode wijn over. Doe de deksel op de pan en breng alles aan de kook. De mosselen regelmatig schudden. Als alle schelpen open staan zijn de mosselen gaar.Niet onnodig fdoor laten koken want dan worden de mosselen taai. De gehakte selderij erover uitstrooien en direct opdienen met stokbrood.
Natuurlijk drinken we hierbij een glaasje rode wijn.
Succes en eetsmakelijk.
Serveertip
maak er een paar lekkere sausjes bij.