Stoere Mosselen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 kg Mosselen
1 zakje kant en klare mosselgroenten
2 tomaten
2 rode pepers
250 gr gerookt spek
3 teentjes knoflook
2 theel.paprika poeder
1 theel.cayennepeder
2 laurierblaadjes
ong. 4 dl. rode wijn
beetje verse selderij
2 uien
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Mosselpan.

Voorbereiding

Was de mosselen.De tomaten in stukjes snijden.de ui in grove stukken snijden.halveer de pepers haal de pitjes eruit en snijd deze in dunne reepjes.
Bak de spekjes in olie, als ze beginnen te bruinen, de groente zachtjes meebakken in een grote pan.De knoflook uitpersen en toeveogen.
De andere kruiden laurier bij de groente en spekjes.

Bereidingswijze

Schep de gewassen mosselen op de groente en schenk er de rode wijn over. Doe de deksel op de pan en breng alles aan de kook. De mosselen regelmatig schudden. Als alle schelpen open staan zijn de mosselen gaar.Niet onnodig fdoor laten koken want dan worden de mosselen taai. De gehakte selderij erover uitstrooien en direct opdienen met stokbrood.
Natuurlijk drinken we hierbij een glaasje rode wijn.

Succes en eetsmakelijk.

Serveertip

maak er een paar lekkere sausjes bij.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

paulakookgraag avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten