Pineapple Upside Down Cake

  • Amerikaans, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-12-1998
  • Pineapple Upside Down Cake

    Pineapple Upside Down Cake

    Pineapple Upside Down Cake

  • Pineapple Upside Down Cake

    Pineapple Upside Down Cake

    Pineapple Upside Down Cake

lekkere cake die vlug klaar is in de magnetron, maar ook gebakken kan worden in de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
50 g boter of margarine;
50 g bruine basterd voor de vorm
1 klein blikje ananas(gesneden)
4 geconfituurde kersen of marischino kersen in half gesneden
150 g bloem (of zelfrijzend bakmeel)
2 t.l. bakpoeder als je gewone bloem gebruikt
150 g suiker
100 g boter of margarine
1 ei als je het in de magnetron bakt
2 eieren als je het in de oven bakt.
vocht van het blikje ananas + melk aanvullen tot 125 cc
1 tl vanille extrakt of 1 zakje vanille suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
magnetronschaal of ronde cakevorm voor in de oven
mixer; oven of magnetron; pannelikker; zeef; beslagkom

Voorbereiding

ananas laten uitlekken en vocht bewaren
de 50 g margarine in een magnetron schaal of vuurvaste schaal doen.
de 50 g basterd er overheen strooien
laten smelten (ongeveer 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron)
(In de oven op ongeveer 170 graden)
de ananasplakken op de gesmelten boter leggen en in het "gat" een halve kers doen

Bereidingswijze

*doe alle ingredienten in een beslagkom en roer dat voor 3 minuten op laagste snelheid, regelmatig de wanden van de beslagkom schoonschrapen voor de eerste minuut.
*voorzichtig het beslag in de schaal doen en goed verspreiden zodat je een regelmatige laag hebt.
*op de hoogste stand van de magnetron bakken voor 10 tot 13 minuten. Kontroleren met een satestokje of derg. *als je het stokje in de cake doet, moet het er droog uitkomen.
(in de oven op 170 graden bakken voor 45 min tot een uur)
*als de cake klaar is uit de oven halen en na 5 minuten keren op een groot bord of mooie schaal. De schaal niet meteen eraf halen, maar een paar minuten laten staan over de gestorte cake.
*dan is het smullen geblazen.

Serveertip

*je kan deze cake warm serveren als nagerecht of heerlijk bij de koffie.
In de zomer is deze cake ook erg lekker met verse perzikken i.p.v. met ananas

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Danielle_89 avatar
Danielle_89 31-08-2015

Ik heb geprobeerd de versie voor de magnetron te maken, maar dat werd niks. Allleen het midden is een beetje opgedroogd en hij rees amper. Daarna alsnog in de oven gedaan en dat ging een stuk beter. Wel handig om de schaal in te vetten voor gebruik, dan komt de taart beter los bij het keren. Bij mij dus mislukt, maar toch erg lekker!

Purrie avatar
Purrie 22-02-2015

wauw in de magnetron.... ik ga het proberen! Dank!

ruthbrock avatar
ruthbrock 23-04-2007

hoi, lijkt me heerlijk,neem ik mee.liefs ruth

fleurtje_1 avatar
fleurtje_1 12-10-1999

Deze pineapple upside down cake is heerlijk.... ik ken hem al vanuit mijn jeugd, mijn moeder bakte deze cake heel vaak, grappig om hem hier weer terug te vinden!! Hij is inderdaad heel erg lekker!! Succes met al je recepten!! Ik kom zeker weer eens neuzen! Groetjes!

sonjaculinair avatar
sonjaculinair 03-02-1999

Hallo Baya, Weer eens bij je langs geweest en je ananastaart op zijn kop lijkt me geweldig. Mijn man lust maar heel weinig fruit dus van een taart daarvan maken komt niet veel. Echter hij lust wel ananas dus ga ik deze een keer proberen ik ben benieuwd. Binnenkort stuur ik wel weer een meeltje. Groetjes Sonja

teddy avatar
teddy 11-12-1998

Ik heb hem gebakken vandaag!!Hardstikke lekker!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten