Eendenborstsalade
- Internationaal, Voorgerecht
- 30-60 min.
Een zalige supersalade voor een "deftig" diner.
Ingrediënten 4 personen
* gemengde salade, bijvoorbeeld: lollo rosso, eikenblad, krulsla, veldsla.* 2 eetl. olijfolie extra vergine
* 1 eetl. aceto balsamico
* 1 theel. honing
* 1 theel. mosterd
* 1 eetl. appel of ciderazijn
* verse cranberry's of uit een pot
* wat versgeroosterde pijnboompitten
* 25 gram Becel bakken en braden
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 eetlepel cognac
* flinke scheut room culinair
* 2 eetl. water
* 2 eendeborsten
* peper en zout van de molen
Voorbereiding
Slasoorten goed wassen * pijnboompitten roosteren * dressing maken van de diverse soorten olie, azijn en mosterd, peper en zout *
Bereidingswijze
Eendenborsten kruiden en in een hete pan met de olie en de "boter" op de vetzijde ca 6 minuten aanbraden. Omdraaien en op zeer laag vuur nog 4 minuten nagaren. Let op dat het vlees niet door en door gaar wordt, het moet binnenin nog rose blijven. Uit de pan halen, in alufolie nog enkele minuten laten rusten.
De sla op bord kunstig draperen en dressen met de vinaigrette. De eendenborsten ontdoen van het vel, in mooie plakjes snijden en over deze sla mooi neerleggen. De jus in de pan flink heetmaken, cognac erbij, afblussen met water en room. Tenslotte hierdoorheen een flinke eetlepel cranberrysaus roeren en je hebt een verrukkelijke saus voor over de plakjes eendenborst. Garneren met de pijnboompitjes en evt. nog een lepel cranberrysaus.
Serveertip
Lekker met warm stokbrood of ciabatta, of wat knapperig gebakken aardappeltjes.