1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Witte Kool

Witte Kool

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-12-1998

Ingrediënten 4 personen


1 kg witte kool
een klontje boter
wat nootmuskaat
eventueel: 1 dl melk met iets zout en aangelengde ma?zena.



Groentegerecht voor 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak 1 kg witte kool schoon, snijd of schaaf deze fijn en kook de kool in weinig water met zout gaar in 10-20 minuten. Kook de kool beslist niet langer omdat anders zwavelverbinding in de kool ontstaan; deze veroorzaken de nare koollucht en maken de groente zwaar verteerbaar. Giet eventueel kooknat af en schud een klontje boter en wat nootmuskaat door de groente. Of voeg 1 dl melk met iets zout toe en bind dit vocht met aangelengde ma?zena. Maak de kool op smaak met peper en nootmuskaat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koekie2


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koekie2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top