1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Borstplaat
  5. Borstplaat

Borstplaat

  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-12-1998

Ingrediënten 4 personen


6 grote eetlepels slagroom - 2 grote eetlepels melk - circa 7.5 gram vanillesuiker - 280 gram witte basterdsuiker - boter om in te vetten - klontje roomboter.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg op een plaat zilverfolie een stel met boter ingevette vormpjes (van die hartjes/sterretjes etc. zonder bodem, dus enkel een ring!). Doe alles op de boter na in een geemailleerde pan en meng het goed door
elkaar met een lepel. Zet de pan op een laag vuur, en roer goed totdat alle suiker is opgelost. Blijf roeren, en na enige tijd zal je merken dat het mengsel weer wat aan
begint te dikken. Zodra je merkt dat het mengsel tijdens het roeren wat gaat slepen, zet je het vuur uit. Blijf roeren totdat de kookbellen verdwenen zijn, en gooi dan snel de boter erbij, roer dit er snel doorheen.
Giet daarna het prutje in de vormpjes, en laat het opstijven. Zodra er verkleuringen optreden kan je de vormpjes op hun kant zetten zodat het sneller afkoelt.
Wanneer het uitgehard is kan je lekker smullen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sinterklaas


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sinterklaas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top