Pepernoten Brood
- Nederlands, Brood
- 20-30 min.
Ingrediënten 6 personen
1/2 pak broodmix, 150ml. handwater, 20gram gesmolten/of vloeibare boter, 1 grote theelepel speculaas kruiden 1/2 pakje amandelspijs, 100 gram kruidnootjes.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 331,76 kcal |
Koolhydraten | 38,90 g |
Eiwitten | 9,28 g |
Vetten | 14,69 g |
Benodigdheden
deeg roller, mixkom.Voorbereiding
oven voorverwarmen op 225 graden
15 min rijzen van het deeg.
Bereidingswijze
in de mixkom broodmix, boter, kruiden en water mengen even een bal van maken en dan ongeveer 15 min. laten rijzen. daarna deeg uitrollen tot een grote cirkel en doe dat ook met de amandelspijs, maar dan iets kleiner.
leg de spijs op het deeg en druk dan de kruidnootjes er een beetje in. Vouw dan het deeg naar het midden toe dicht en leg het op de bak plaat. bak het brood in 20 min. op 225 graden.
eet smakelijk.
Serveertip
lekker met roomboter.