Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pepernoten
  5. Pepernoten Brood

Pepernoten Brood

Door: smulmarion

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-12-1998

Ingrediënten 6 personen


1/2 pak broodmix, 150ml. handwater, 20gram gesmolten/of vloeibare boter, 1 grote theelepel speculaas kruiden 1/2 pakje amandelspijs, 100 gram kruidnootjes.


Verder heb je nodig


Deeg roller, mixkom.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 225 graden
15 min rijzen van het deeg.

Bereidingswijze

In de mixkom broodmix, boter, kruiden en water mengen even een bal van maken en dan ongeveer 15 min. laten rijzen. daarna deeg uitrollen tot een grote cirkel en doe dat ook met de amandelspijs, maar dan iets kleiner.
leg de spijs op het deeg en druk dan de kruidnootjes er een beetje in. Vouw dan het deeg naar het midden toe dicht en leg het op de bak plaat. bak het brood in 20 min. op 225 graden.
eet smakelijk.

Serveertip

Lekker met roomboter.



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smulmarion
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top