1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pepernoten
  5. Pepernoten Brood

Pepernoten Brood

Door: smulmarion

  • Nederlands, Brood
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-12-1998
Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 6 personen


1/2 pak broodmix, 150ml. handwater, 20gram gesmolten/of vloeibare boter, 1 grote theelepel speculaas kruiden 1/2 pakje amandelspijs, 100 gram kruidnootjes.


Verder heb je nodig


Deeg roller, mixkom.


Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 225 graden
15 min rijzen van het deeg.

Bereidingswijze

In de mixkom broodmix, boter, kruiden en water mengen even een bal van maken en dan ongeveer 15 min. laten rijzen. daarna deeg uitrollen tot een grote cirkel en doe dat ook met de amandelspijs, maar dan iets kleiner.
leg de spijs op het deeg en druk dan de kruidnootjes er een beetje in. Vouw dan het deeg naar het midden toe dicht en leg het op de bak plaat. bak het brood in 20 min. op 225 graden.
eet smakelijk.

Serveertip

Lekker met roomboter.



Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smulmarion
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top