1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Sate-saus

Sate-saus

Door: femkemireille

  • Indonesisch, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-11-1998

Ingrediënten 4 personen


- 5 tot 6 grote el pindakaas
- een scheutje ketjap manis
- 1 tl sambal
- 1 beetje suiker (naar smaak)
- 2 el fijngesnipperde verse uien
- wat water om alles aan te lengen


Verder heb je nodig


* pan
* lepel
* eetlepel


Ontdek meer:

Voorbereiding

# snipper een kleine ui

Bereidingswijze

1 Zet de pan op het vuur en doe de pindakaas in de pan, dit laten verwarmen tot het 'borrelt'.
2 Als het eenmaal een dik papje wordt, dan een scheut water toevoegen en roeren tot het een geheel wordt.
3 Voeg nu de suiker, de sambal, de uien en de ketjap toe; even blijven roeren.
Voeg eventueel nog wat suiker of ketjap toe.

Serveertip

Heerlijk bij rijst met sate.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van femkemireille
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top