Sate-saus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-11-1998

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 5 tot 6 grote el pindakaas

- een scheutje ketjap manis

- 1 tl sambal

- 1 beetje suiker (naar smaak)

- 2 el fijngesnipperde verse uien

- wat water om alles aan te lengen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
* pan

* lepel

* eetlepel

Voorbereiding

# snipper een kleine ui

Bereidingswijze

1 Zet de pan op het vuur en doe de pindakaas in de pan, dit laten verwarmen tot het 'borrelt'.

2 Als het eenmaal een dik papje wordt, dan een scheut water toevoegen en roeren tot het een geheel wordt.

3 Voeg nu de suiker, de sambal, de uien en de ketjap toe; even blijven roeren.

Voeg eventueel nog wat suiker of ketjap toe.

Serveertip

Heerlijk bij rijst met sate.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten