bruine bonensoep (pittig)
- Nederlands, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 29-11-1998
Erg lekkere bruine bonensoep. Een gerecht dat eigenlijk nooit verveelt en het hele jaar door erg lekker is.
Ingrediënten 4 personen
.2 grote potten bruine bonen.kilo prei (gewogen gewicht ongesneden
.half pond rundergehakt
.stukje mager gerookt spek
.2 blikjes tomatenpuree
.klein eitje
.kruiden: hot currypoeder (eetlepel)
.sambal (eierlepel)
.gemalen peper
.laurierblaadjes
.bosje bladselderij
.flink wat knoflookteentjes
.olijfolie
.liter water
.2 bouillonblokjes
Voorbereiding
spek in blokjes
prei in ringen
gehakt aanmaken met peper, zout, geperste knoflook, eitje
Bereidingswijze
bak spek uit in olijfolie
voeg hot currypoeder toe en de sambal en bak even mee
voeg de prei toe en stoof deze bijna gaar
voeg bruine bonen met vocht toe
voeg 1 liter water toe
voeg laurierblaadje toe
voeg tomatenpuree toe
breng aan de kook
voeg gehakt in kleine balletjes toe
als gehakt gaar is fijngesneden selderij toevoegen
Serveertip
Lekker met een bruine boterham zonder beleg
Laatste reacties
Hier pathar7 weer. Dit is een van mijn absolute favorieten. Ik doe er twee groentebouilonblokjes en twee tuinkruidenbouillonblokjes door (dus 4 i.p.v. 2). Dan is de soep bij mij perfect op smaak. Ik gebruik ook meer gehakt, soms wel 500 gram :D. Hij staat alweer op, nog een paar stappen en de soep is weer klaar!
Ik heb deze heerlijke (maaltijd)soep al vier keer gemaakt. Het is een blijvertje, absoluut!
Bea05pikegio 12 maart 2002 Ik heb de pittige bruinebonensoep gemaakt en in een woord FANTASTIES LEKKER. Mijn complimenten als soepkenner groetjes Bea
ik heb hiermee veel succes gehad, erg lekker en makkelijk klaar te maken. Alleen moet er aan het recept (volgens mij....) wel nog een liter bouillon worden toegevoegd. Ik heb gewoon een liter water met wat bouillonblokjes gebruikt. Rob Vader