bao poh bollen

  • Indonesisch, Brood
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-11-1998

Gehaktbolletjes van brood

Deel dit recept

Ingrediënten
4 ons rundgehakt;
1 kleine prei of lente uitjes;
sambal badjak;
Indische kruiden naar smaak o.a:
Djahe; ketoembar; laos; djinten;
1 pak broodmix voor wit brood;
boet of olie;
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoompan, bakpapier en een vergiet

Voorbereiding

Stoompan met water opzetten en aan de kook brengen daarna vuur temperen. Bakpapier in rondjes knippen zo groot als een schoteltje, lente ui of kleine prei in ringetjes snijden;
Gehakt mengen met de sambal en de kruiden. Bereid het brooddeeg volgens het pak en laat het rijzen.

Bereidingswijze

Maak de olie of boter heet in de pan, bak hierin het gehakt rul en bruin, voeg er de ui of prei bij en laat dit niet te lang mee bakken. Verdeel in die tussen tijd het deeg in bolletjes zo groot al een pingpongbal. Als het gehaktmengsel klaar is,even in een vergiet uitlaten lekken, neem een deegbolletje in je hand en druk deze egaal plat, leg in het midden een hoopje gehaktmengsel, niet te veel anders dan krijg je het bolletje deeg niet dicht, vouw dan de uiteinden van het deeg over het hoopje gehakt heen en knijp het deeg daar een beetje samen zodat het niet openspringt. Leg het bolletje deeg op een rondje bakpapier en het geheel leg je even onder een vochtige theedoek, maak vervolgens zo al de bolletjes totdat het deeg op is. Ondertussen zijn de eerste bolletjes al weer wat gerezen, deze kan je (al naar gelang de grote van je stoompan) met 2 of 3 tegelijk in de stoom pan leggen. Deze moeten dan gedurende 15 tot 20 minuten stomen, dan zijn ze gaar. Maak zo ook de rest van de bolletjes.

Serveertip

Leuk voor een party.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

baya avatar
baya 17-12-1998

je bahpoa ziet er goed uit. ik maak regelmatig bahpao en vind het leuk om het te vergelijken met andere recepten. ik gebruik een beetje andere kruiden en meestal kip of kalkoen gehakt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten