mongoolse hotpot

  • Aziatisch,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-11-1998
  • mongoolse hotpot

    Mongoolse hotpot

    Mongoolse hotpot

Bouillonfondue

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
100 gram spinazie
0.25 stuk(s) kool (Chinese)
100 gram shi-i-take paddestoelen
2 stuk(s) bosuitjes
1 centimeter(s) gemberwortel
10 takje(s) koriander (vers)
300 gram lamsbout (zonder been)
1 eetlepel(s) pindakaas
0.50 eetlepel(s) sojasaus
0.50 eetlepel(s) Sherry (droog)
0.50 theelepel(s) chilipoeder
1 theelepel(s) suiker
2 stuk(s) bouillontablet (kip)
1 teentje(s) knoflook
50 gram mihoen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Was de spinazie en laat ze uitlekken.
- Snijd de Chinese kool in repen.
- Snijd de shi-i-take in plakjes.
- Snijd de bosuitjes in smalle reepjes.
- Schil de gember en hak hem fijn.
- Knip de koriander fijn.
- Snijd het vlees in dunne plakjes.
- Roer een sausje van de pindakaas, de sojasaus, de sherry, het chilipoeder, de suiker en een eetlepel warm water.
- Verdeel het sausje over 2 kleine kommetjes.

Bereidingswijze

- Breng in een fonduepan 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook.
- Pers het teentje knoflook erboven uit en voeg de gember, de bosuitjes en de koriander toe.
- Verdeel het vlees, de groente en de paddestoelen over 2 schalen.
- Kook het vlees, aan tafel snel gaar in de bouillon.
- Serveer het sausje er apart bij.
- Voeg daarna de mihoen aan de bouillon toe en schenk de soep in soepkommen.

Serveertip

- WIJNTIP: bij deze oosterse bouillonfondue past een aromatische witte wijn.
- Dat kan een Motilla Amontillado zijn, een wijn uit Mortilla-Moriles die lijkt op een lichte sherry Amontillado, maar een Chardonnay uit Californie of Australie smaakt er ook prima bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten