1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hachee
  6. Hachee

Hachee

Door: sandra

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-11-1998

Ingrediënten 2 personen


500 gram rundvlees b.v sucadelappen of doorregen runderlappen, 3 grote uien of 5 kleinere uien, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 1 zakje vleesjus.



Pittig gerecht met ui en rundvlees voor op een koude winterdag.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Braad het vlees aan en laat het in zo'n 1 1/2 uur gaar worden samen met 1 glas water, een half pakje boter , de laurier en de kruidnagels. Snij de uien in stukken (niet te fijn).

Bereidingswijze

Smelt een klontje boter in de pan en bak daarin de uien. Laat ze zachtjes glazig worden. Schep er een lepel jus bij om ze zacht te laten pruttelen. Na zo'n 10 minuten kan je het vlees erdoor roeren wat je eerst in stukjes hebt getrokken met 2 vorken. Als het goed is laat het vlees op de draad los en kan je het dus makkelijk in stukjes trekken.
Daarna binden met het zakje jus. Voor een donkerbruine kleur kan je er een snufje Buisman door roeren. Als het te dik is giet je er nog een lepel jus door. Op smaak maken met maggi, peper en zout.

Serveertip

Goed warm serveren met gekookte aardappels en eventueel rode kool.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sandra
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top