tapenade van zalm

  • Engels, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-11-1998

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
* 50 gram pijnboompitjes
* 1 sjalot
* 6 gedroogde tomaten + 4 el van de olie
* 400 gram verse (Schotse) zalm
* zout
* peper
* 1/2 tl poedersuiker
* 2 el fijngeknipte bieslook + wat sprietjes
* 3 el mayonaise
* 4 el geklopte slagroom
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de ui en de gedroogde tomaten fijn en hak de zalm in kleine blokjes

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekepan goudbruin.
Meng de zalmblokjes met 1/2 tl zout, poedersuiker, peper, sjalotje, 1 el bieslook, 3/4 van de tomaten en 3/4 van de tomatenolie. Maak van het mengsel 6 strakke hoge taartjes.
Zet ze totgebruik afgedekt in de koelkast.
MEng de mayonaise met de rest van de tomaten en de olie, de slagroom, de rest van de bieslook en wat peper.
Schep de saus vlak voor het eten om de taartjes, strooi de pijnboompitjes erover en garneer met wat bieslooksprietjes

Serveertip

Zie kerstmenu Surprise

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten