1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-11-1998

Ingrediënten 4 personen


* 500 gram spaghetti maat 5
* 4 eetlepels olijfolie extra vergine
* 2 tenen knoflook fijn geperst/ gesneden
* handvol verse fijngesneden peterselie
* zout naar smaak voor de spaghetti
* geraspte parmenzaanse kaas


Verder heb je nodig


2 pannen
roerspaan
spaghettivork


Spaghetti aglio e olio
Spaghetti aglio e olio


Een heerlijk pastagerecht, snel klaar en zeer smakelijk. Wordt in Italie zeer veel gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Knoflook en peterselie fijnmaken

Bereidingswijze

Kook de spaghetti "al dente" beetgaar.
Verhit de olie en bak daarin de knoflookstukjes. Laat deze niet verbranden want dan wordt ie bitter!
Voeg de peterselie toe en roer er tenslotte de gare spaghetti doorheen.
Smakelijk eten!

Serveertip

Gewoon een bergje op het bord, eventueel wat parmenzaanse kaas erover en natuurlijk een lekkere homp (ciabatta) brood!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (28)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top