1. Home
  2. Recepten
  3. Gevulde Champignons

Gevulde Champignons

Door: baya

  •  , Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-11-1998

Ingrediënten 4 personen


12 grote champignons
Vulling:
1kleine ui fijngesnipperd
100 g smeerkaas
50 g paneermeel
8 plakjes spek(ontbijtspek) of 4 plakken ham


Verder heb je nodig


Magnetron
schaal die in de magnetron kan
houten lepel
bord dat in de magnetron kan

Gevulde Champignons
Gevulde Champignons
Gevulde Champignons
Gevulde Champignons

Heerlijk "voorafje" met verschillende vullingen.
Recept voor magnetron koken

Ontdek meer:

Voorbereiding

Champignons wassen en de "stengel" verwijderen en bewaren.
De stengels in kleine stukjes snijden.
Het spek in de magnetron bakken. Het beste gaat dat op een magnetron schaal met keukenpapier. Je rekent op 1 minuut per plak spek als het wat dikker gesneden is.
Het spek daarna verkruimelen. Of:
de ham in kleine blokjes snijden.

Bereidingswijze

De ui en de champignonstengeltjes in een schaal vermengen en voor 4 minuten koken op de hoogste stand in de magnetron.
Uit de magnetron halen en de andere ingredienten er door roeren.
De champignons vullen met het mengsel, met een grote "kop" er op.
Op een schaal doen, liefst in een cirkel.
In de magnetron koken op "hoog" voor 3 tot 4 minuten, afhankelijk van de grote van de champignons.

Serveertip

Serveren op een "bedje" van verse sla.
Ook lekker met een beetje gekookte spinazie te vermengen als vulling.
Ook goed te gebruiken als voorgerecht



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baya
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top