Gevulde Champignons

  • Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-11-1998
  • Gevulde Champignons

    Gevulde Champignons

    Gevulde Champignons

  • Gevulde Champignons

    Gevulde Champignons

    Gevulde Champignons

heerlijk "voorafje" met verschillende vullingen.
Recept voor magnetron koken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 grote champignons
Vulling:
1kleine ui fijngesnipperd
100 g smeerkaas
50 g paneermeel
8 plakjes spek(ontbijtspek) of 4 plakken ham
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
magnetron
schaal die in de magnetron kan
houten lepel
bord dat in de magnetron kan

Voorbereiding

Champignons wassen en de "stengel" verwijderen en bewaren.
De stengels in kleine stukjes snijden.
Het spek in de magnetron bakken. Het beste gaat dat op een magnetron schaal met keukenpapier. Je rekent op 1 minuut per plak spek als het wat dikker gesneden is.
Het spek daarna verkruimelen. Of:
de ham in kleine blokjes snijden.

Bereidingswijze

De ui en de champignonstengeltjes in een schaal vermengen en voor 4 minuten koken op de hoogste stand in de magnetron.
Uit de magnetron halen en de andere ingredienten er door roeren.
De champignons vullen met het mengsel, met een grote "kop" er op.
Op een schaal doen, liefst in een cirkel.
In de magnetron koken op "hoog" voor 3 tot 4 minuten, afhankelijk van de grote van de champignons.

Serveertip

Serveren op een "bedje" van verse sla.
Ook lekker met een beetje gekookte spinazie te vermengen als vulling.
Ook goed te gebruiken als voorgerecht

Laatste reacties

hans3333 avatar
hans3333 31-12-2015

wat een drama en zoveel kookfouten , maar goed in 1998 , " Champignons wassen " nooit doen dus spek in de magnetron.. " Op een schaal doen, liefst in een cirkel. In de magnetron koken op "hoog" voor 3 tot 4 minuten, afhankelijk van de grote van de champignons. " ik heb echt een hoop slechte recepten voorbij zien komrn, , dit saat alles , niet eten !

essie2395 avatar
essie2395 05-12-1999

Was errug lekker!! Gr. Esther

rolien avatar
rolien 23-12-1998

perfect voorgerecht, makkelijk en snel te maken met de magnetron ideaal ook als borrelhap.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten