Koolrabisoep

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-11-1998

een recept van De Kleine Aarde

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 koolrabi's (400 gram), 1 aardappel, 1 eetlepel olijfolie, 0,5 liter groentebouillon, 1 dl melk, 50 gram gorgonzola, zout en peper, peterselie, 1 dl zure room.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de koolrabi's goed, zodat er geen houtachtige nerven meer aanzitten. Bewaar enkele mooie bladeren. Halveer de koolrabi's en snij ze tot blokjes. Boen de aardappel of schil hem, snij ook deze in blokjes. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de blokjes koolrabi en aardappel toe. Laat het geheel twee a drie minuten smoren, met de deksel op de pan. Voeg de bouillon toe en laat het geheel twintig minuten zachtjes koken. Pureer de soep door middel van een passe-vite of staafmixer. Roer de melk door de soep en verhit deze zachtjes. Prak met een vork de gorgonzola en voeg deze eveneens aan de soep toe. Maak de soep op smaak af met zout, peper en fijngesneden peterselie. Voeg eventueel koolrabiblad toe. Voeg vlak voor het opdienen voorzichtig de zure room toe.
De soep dan niet meer verwarmen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

eco avatar
eco

Doorsturen

Home Recepten