1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Stoofschotel

Stoofschotel

Door: asperine

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-11-1998

Ingrediënten 4 personen


1 grote komkommer, 1 kg tomaten, geraspte kaas, paneermeel, zout, peper, wat boter of margarine


Verder heb je nodig


Vuurvaste schaal


Zomerse stoofschotel komkommer - tomaten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Komkommer wassen en in plakken van 1 a 1,5 cm snijden. Tomaten wassen en schillen, eveneens in plakjes snijden.

Bereidingswijze

Breng een pan water met zout aan de kook, komkommerplakken er in en 3 a 4 minuten laten koken.Laten uitlekken in een vergiet.
Beboter de vuurvaste schaal.Begin onderin met een laag komkommerschijfjes, bestrooi deze met peper, vervolgens een laagje tomatenschijfjes, bestrooi deze met wat zout.Ga om en om zo door, eindig met een laag tomaat. Meng de geraspte kaas met wat paneermeel, en strooi dit mengsel gelijkmatig over de groenteschotel.
Paar klontjes boter er op en 20 a 30 minuten in de oven, 200 a 220 graden C.

Serveertip

Gekookte aardappels er bij, en eventueel een restje jus.
Lekker voor een vleesloze dag, maar je mag er van mij best een gehaktbal bij eten !



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van asperine
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top