1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Kip Met Yoghurtsaus

Kip Met Yoghurtsaus

Door: baya

  • Amerikaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-11-1998

Ingrediënten 4 personen


4 halve kippeborstjes(met of zonder been)
2 eetlepels boter of margarine
1 ui (fijngesnipperd)
1 teentje knofloof(door de pers)
1 theelepeltje Kerrie
1/4 theelepel gardaman
1/4 th.l. gemberpoeder
2 eetlepels tomaten puree
250 ml. yoghurt
rijst


Verder heb je nodig


Kookpan voor de rijst of pasta
koekepan voor de kip
serveerschaal


Een vlugklaar kiprecept met een sausje dat geserveerd kan worden met rijst, pasta of aardappelpuree.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui heel fijn snipperen
de kruiden afmeten en in een kommetje klaar zetten.
De rijst opzetten

Bereidingswijze

Boter licht bruinen in een koekepan, de kip bakken tot het goudbruin is, ongeveer 8 minuten per kant.
Naar een kant van de koekepan schuiven.
De uien en knoflook in de koekepan doen en bakken tot ze glazig is, ongeveer 5 minuten.
dan de kerrie, kardamon en gember toevoegen.
Goed roeren, en meefruiten voor een minuutje.
De tomatenpuree en yoghurt goed vermengen en aan het uienmengsel toevoegen.
Goed op temperatuur laten komen, maar niet laten koken.
De saus over de kip scheppen en nog even door laten warmen, zo' 5 minuten en dan serveren.

Serveertip

De kip op een bed van rijst op een schaal doen, de restant saus erover gieten.
garneren met schijfjes "lime"(limoen)
Gemakkelijk en lekker als je het druk hebt.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baya
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top