1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Erwtensoep
  5. Erwtensoep

Erwtensoep

Door: jerryoosterling

  • Nederlands, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-11-1998

Ingrediënten


500 gram spliterwten
ongeveer 3 liter water
1 pond krabbetjes in niet te grote stukken (=varkensvlees)
250 gram in dobbelsteentjes gesneden vers spek
2 (of meer) grote preien
1 grote winterpeen
1 selderijknol
1 bosje bladselderij
eventueel een paar aardappelen
1 rookworst



Lekker voor tijdens de koude dagen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De spliterwten wassen en 1 uur koken in 3 liter water. Dan de krabbetjes en het vers spek erbij doen. Als het kookt even af-schuimen. Alles weer 1 uur laten doorkoken.
Ondertussen de groente zo klein mogelijk snijden. De bladselderij snipperen.
Al deze groenten bij de soep doen (na twee uur koken dus) en het geheel nog ruim een half uur laten koken.
Neem de krabbetjes uit de soep, verwijder de botjes en snijd het vlees klein.
Roer de soep glad door een roerzeef en breng hem zo nodig nog op de juiste dikte met kokend water of bouillon.
Laat de rookworst even in heet water wellen en voeg hem daarna in plakjes gesneden op het laatst toe. Uiteraard ook het vlees toevoegen. Eventueel nog op smaak brengen met zout en peper.
Als men dit gerecht in de snelkookpan wil klaarmaken alles tesamen 40 a 50 minuten onder druk koken (behalve de rookworst).

Serveertip

Zorg eerst voor lekker guur weer buiten.
U kunt hiervoor contact opnemen met John Bernard. Deze soep is de 2e dag het lekkerst.
Eten met (bruin) brood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jerryoosterling
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top