1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. asperges

asperges

Door: sandra

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-11-1998

Ingrediënten 4 personen


1 varkens filetrollade, 2 bosjes groene asperges, 1 pakje frisroom en 1/8 liter slagroom, 1/2 borrelglaasje droge sherry, peper en zout.



Mooie combinatie van asperges, varkensrollade en room.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereid de rollade zoals je dat zelf het lekkerst vindt b.v braden, in de oven of grillen.

Bereidingswijze

Snij de asperges in 3-en en stoof ze in een beetje roomboter zo'n 15 minuten zodat ze nog een beetje knapperig zijn. Afblussen met de sherry en daarna de frisroom en slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Snij van de (lauwwarme) rollade 8 plakken. Leg per persoon 1 plak op een bord. Leg op deze plak een rijtje asperges. Bedek dit weer met een plak rollade en leg bovenop nogmaals een rijtje asperges. Het is het mooiste als je de stukjes met een kopje bovenop legt. Giet er daarna nog een beetje saus overheen. Een paar sprietjes bieslook bovenop en klaar.

Serveertip

Serveren met een paar geconfijte kerstomaatjes en een lekkere aardappelpuree op smaak gemaakt met verse bieslook.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sandra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top