hazentournedos met port en rode uiencompote

  • Feestmaaltijd
  • 20-30 min.

Gerecht met hazenfilet

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*4 hazenfilets
*4 plakjes ontbijtspek
*1 sjalotje, gesnipperd
*1/2 dl rode wijn
*1 dl rode port
*1 dl hazenfond
*1 el boter of olijfolie
rode uiencompote:
*200 g rode ui in ringen
*40 g boter
*2.5 dl rode wijn
*peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Rol elke filet op en wikkel een plakje spek eromheen.
Maken uiencompote:
Smoor de uienringen gedurende ongeveer 20 minuten zachtjes in de boter.
Voeg de wijn toe, laat het geheel zachtjes inkoken en breng het op smaak
met peper en zout.

Bereidingswijze

Laat het sjalotje in de wijn en port bijna volledig inkoken.
Laat de hazenfond tot 2/3 inkoken.
Bak de hazentournedos snel om en om bruin. Leg ze gedurende 7 tot 10
minuten in een oven van 120 C tot de gewenste gaarheid (rood of medium).
Maak de saus af met koude boter of olijfolie.

Serveertip

Presenteer het geheel op
een voorverwarmd bord met de uiencompote.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

est_her avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten