hazentournedos met port en rode uiencompote
- Feestmaaltijd
- 20-30 min.
Gerecht met hazenfilet
Ingrediënten 4 personen
*4 hazenfilets*4 plakjes ontbijtspek
*1 sjalotje, gesnipperd
*1/2 dl rode wijn
*1 dl rode port
*1 dl hazenfond
*1 el boter of olijfolie
rode uiencompote:
*200 g rode ui in ringen
*40 g boter
*2.5 dl rode wijn
*peper en zout
Voorbereiding
Rol elke filet op en wikkel een plakje spek eromheen.
Maken uiencompote:
Smoor de uienringen gedurende ongeveer 20 minuten zachtjes in de boter.
Voeg de wijn toe, laat het geheel zachtjes inkoken en breng het op smaak
met peper en zout.
Bereidingswijze
Laat het sjalotje in de wijn en port bijna volledig inkoken.
Laat de hazenfond tot 2/3 inkoken.
Bak de hazentournedos snel om en om bruin. Leg ze gedurende 7 tot 10
minuten in een oven van 120 C tot de gewenste gaarheid (rood of medium).
Maak de saus af met koude boter of olijfolie.
Serveertip
Presenteer het geheel op
een voorverwarmd bord met de uiencompote.