1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kalkoensalade Met Groenten

Kalkoensalade Met Groenten

  • Nederlands, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-1998

Ingrediënten 4 personen


- 40 gram pijnboompitten
- 100 gram haricots verts
- zout en peper
- 150 gram gerookte kalkoenreepjes
- 2 tomaten
- ongeveer 8 blaadjes rode sla
- verse basilicum
- 1 el rode wijnazijn
- 1 tl grove mosterd
- 4 el zonnebloemolie
- 1 el fijngesneden gemengde kruiden(bieslook, peterselie,munt enz.)



Lekkere kalkoensalade met haricots verts en kruidenkaas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kruidenkaas in blokjes snijden.
Tomaten in stukjes snijden.
Sla in reepjes snijden.
Kruiden fijnsnijden.

Bereidingswijze

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten licht.
Kook in ruim water met zout de haricots verts "beetgaar".
Boontjes afspoelen met koud water en goed laten uitlekken.
Boontjes mengen met kalkoenreepjes, kruidenkaas, tomaat, pijnboompitten, rode sla en basilicum.
Maak nu een dressing van azijn, mosterd, olie, fijngesneden kruiden, wat zout en peper.
Dressing door salade mengen.

Serveertip

Serveren met een warm, opengesneden pistoletje en gezouten roomboter!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van teddy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van teddy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top