fazant met sinaasappelsaus

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1-2 fazanten
sap van 2 sinaasappelen
sap van 2 citroenen
1 1/2 el. suiker
1/2 l. bouillon
1 dl. witte wijn
aardappelmeel
1 dl. orange curacao
100 gr. boter of margarine
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Bereidingswijze

Kook het vruchtensap met de suiker en de wijn tot de helft in. Voeg de bouillon en de likeur toe en meng het geheel. Bestrooi de fazant met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de fazant rondom bruin.
Giet het vruchtensapmengsel in de pan en stoof het geheel gedurende ca. 80 minuten. Keer de fazant regelmatig en bedruip hem met het braadvocht. Neem de fazant uit de pan en trancheer hem (in stukken verdelen). Leg de
stukken op een verwarmde schaal. Bind het vocht met aangemengd aardappelmeel en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Serveertip

Gestoofde fazant met sinaasappelsaus, gekookte bloemkool en gebakken aardappelkroketjes.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pien avatar
pien

Doorsturen

Home Recepten