1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. wild konijn met bier

wild konijn met bier

  • , Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-11-1998

Ingrediënten 4 personen


1 wild konijn
0,5 l. bier
4 uien
250 gr. champignons
4 laurierblaadjes of laurierpoeder
1 takje verse tijm of 2 tl. gedroogde tijm
1 dl. slagroom
4 el. bloem
75 gr. boter of margarine
zout en peper


Verder heb je nodig


Grote braadpan


Zat konijn!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen. Wentel de konijndelen in een mengsel van de bloem, zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin. Neem de delen uit de pan en houd ze warm. Fruit de kleingesneden uien in de bakboter en voeg de tijm en de laurier toe. Leg daarop de konijndelen en giet het bier in de pan. Sluit de pan en laat het geheel ca. 40 minuten sudderen. Voeg dan de kleingesneden champignons toe en laat het vocht (zonder
deksel) inkoken, gedurende ca. 10 minuten. Voeg de room al roerende toe en verwarm dit nog ca. 5 minuten. Maak het geheel op smaak af met zout en peper

Serveertip

Gestoofd konijn met gekookte broccoli, tutti frutti en gekookte krieltjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pien


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pien
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top