1. Home
  2. Recepten
  3. gevulde wilde duif (oven)

gevulde wilde duif (oven)

  •  , Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-11-1998

Ingrediënten 4 personen


*4 wilde duiven
*250 gr. champignons
*100 gr. boter of margarine
*zout en peper
*200 gr. mager spek
*2 sjalotten
*1 el. Worchestershiresauce
*2 tl. bonekruid
*1 1/2 tl. nootmuskaat
*Cocktailprikkers of keukendraad


Verder heb je nodig


Oven enn koekenpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak het kleingesneden spek uit in een pan en fruit hierin de gehakte sjalotten. Voeg de verkleinde champignons, de worchestershiresauce, het bonekruid en de nootmuskaat toe en meng dit. Vul hiermee de duiven en maak de buikholte dicht (met cocktailprikkers of keukendraad). Leg de duiven met de klontjes boter in een ovenschaal of braadslede. Plaats deze in een
voorverwarmde oven (200 graden) gedurende ongeveer 10 minuten en vervolgens op 175 graden gedurende 25 minuten. Keer de duiven regelmatig en bedruip ze met het braadvocht. Neem de duiven uit de oven en leg ze op een
voorverwarmde schaal. Maak jus door water aan het braadvocht toe te voegen.

Serveertip

Gevulde duif uit de oven met bloemkool, tomatensla en patates frites.
Tip 2.
Maak jus door 1 dl. witte wijn of bouillon aan het braadvocht toe te voegen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pien


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pien
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top