Duiveltjespan
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Zeer lekker en scherp recept!
Ingrediënten 4 recipe.people
6 eetl. ketjap manis3 eetl. azijn
1 zakje nasikruiden (Conimex)
6 eetl. ketchup en 6 eetl. curry
2 uien
1 doosje champignons
2 eetl. pindakaas of satesaus
1/4 l. slagroom
500 gr. varkensvlees of kipfilet
Voorbereiding
Wel de nasikruiden. Roer een marinade van ketjap, azijn, nasikruiden, ketchup en curry. Snij kipfilet in blokjes en roer ze door de marinade. Zet dit afgedekt een paar uur weg in de koelkast.
Bereidingswijze
Fruit de ui in boter, Snij de champignons in plakjes en voeg ze bij de ui. Roer na 5 min. de kip met de marinade erdoor en laat dit afgedekt ca. 15 min. smoren op laag vuur. roer voor het opdienen de pindakaas en de slagroom erdoor.
Serveertip
Lekker mer rijst, komkommer, atjar en kroepoek