Date And Walnut Loaf

  • Engels, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-11-1998

Een lekker makkelijke maar vooral heerlijke stevige Engelse cake, de grote hit bij mijn collega's

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
350 gr. zelfrijzend bakmeel, 60 gr. margarine, 250 gr. suiker, 1 ei, snufje zout, 125 gr. dadels, 125 gr. walnoten, 2 dl. kokend water, pakje vanillesuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
broodvorm, grote beslagkom, pollepel, zeef

Voorbereiding

Ontpit de dadels en giet het kokend water erover. Klop het ei los. Hak de walnoten in stukjes, maar niet te fijn. Beboter een broodvorm (inhoud 1 liter) en verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereidingswijze

Zeef de bloem en het zout in een grote beslagkom en kneed de boter er met je vingers door tot het een mengsel van fijne kruimels is. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en roer dit erdoor. Giet de dadels af en vang het vocht op. Maak in het midden een kuiltje en giet daar het losgeklopte ei en het vocht van de dadels aan toe. Roer vanuit het midden het vocht door de bloem/suikerkruimels tot je een smeu?ge massa hebt. Snij de dadels in stukjes en roer die erdoor. Voeg vervolgens de gehakte walnoten toe en roer het geheel met een pollepel door tot een dikke massa.
Doe het mengsel in de beboterde broodvorm en laat de cake in ongeveer 1 tot 1,5 uur gaar bakken op 175 graden. Probeer na ongeveer een uur of de cake gaar is door er een sateprikker of breinaald in te steken. Dek hem eventueel het laatste half uur af met folie om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt. Laat de cake een paar minuten afkoelen in het bakblik en stort hem daarna op een rooster om verder af te koelen.

Serveertip

De cake is vrij compact van structuur, serveer hem dus in royale, vingerdik gesneden plakken om uiteenvallen te voorkomen.

Laatste reacties

beestenbende avatar
beestenbende 10-04-2002

Ik heb hem uitgeprint en maak hem voor mijn verjaardag. Er komen \- 43 mensen, dus ik kan wel wat stevigs gebruiken. Groetsels, Petra

adeline_a avatar
adeline_a 27-05-2000

Bij een speciale gelegenheid zal ik het zeker eens uitproberen. Minder sterren durf ik niet te geven zo lekker lijkt het me. Groetjes van Adeline.

suziwan avatar
suziwan 18-03-2000

Absoluut erg lekkere cake, wij hebben walnoten en pecannoten gebruikt en natuurlijk de dadels. Zeer de moeite waard ook en zeker voor herhaling vatbaar. Suzanne

cheesy avatar
cheesy 25-03-1999

Erg lekker, volgende keer probeer ik er nog iets meer dadels in te doen. Heb trouwens pecannoten i.p.v. walnoten gebruikt, die zijn niet bitter.Cheesy (Maureen)

baya avatar
baya 24-11-1998

"date and nut loaf" is bij ons erg populair. Jouw receptje ziet er lekker en makkelijk uit, dus ga ik dat dit weekend proberen. Hou je van "trifle"? Ik zal straks een recept voor "trifle" op mijn smulpagina schrijven. Bea

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten