Scholfilets Met Kruidige Abrikozensaus

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Een lekker stukje vis met een kruidig jasje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
8 (diepvries) scholfilets
1 sinaasappel
1 ui
100 g gedroogde abrikozen
50 g boter
1/2 a 1 eetlepel milde currypasta of kerriepoeder
125 ml creme fraiche
2 eetlepels fijngehakte koriander of basilicum
zout, peper
3 eetlepels bloem
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de scholfilets ontdooien. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers hem uit. Pel en snipper de ui. Snijd de abrikozen in stukjes. Verhit 1 eetlepel boter in de pan. Fruit de ui, abrikozen en currypasta even aan.
Roer de sinaasappelsap met de schil erdoor en laat dit ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Laat het abrikozenmengsel afkolen. Roer de creme fraiche en de koriander erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Dep de scholfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met zout en peper. Wentel de filets door de bloem. Verhit de rest van de boter in de koekepan en bak de 8 scholfilets in ca. 4-6 minuten bruin en gaar. Leg de scholfilets op vier borden en schep de saus ernaast.
Lekker met frites en wortelsalade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cynthia avatar

Doorsturen

Home Recepten