1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Taart
  6. Prinses Op De Erwt Taart

Prinses Op De Erwt Taart

  • Internationaal, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-11-1998

Ingrediënten 6 personen


Voor het deeg :
1 dl water
mespuntje zout
50 gr boter
60 gr bloem
2 eieren
voor de vulling :
5dl roomijs
voor de saus :
75 gr chocolade
4-5 eetl melk
scheutje Cointreau
Voor de garnering :
poedersuiker
50 gr chocolade ( gesmolten )



Een vorstelijk nagerecht - Alleen zijn de erwten vervangen door een toren van profiteroles met warme chocoladesaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bakplaat invetten

Bereidingswijze

Het water met zout aan de kook brengen en hierin de boter smelten. Temper de warmtebron en de bloem in een keer toevoegen. Blijven roeren tot het deeg als een bal loslaat van de bodem daarna in een kom doen. De eieren er een voor een doorkloppen met een mixer. Blijven roeren tot het deeg glanst. Met twee lepels het deeg in 16 porties op de bakplaat leggen. De soesjes afbakken op 200 - 225 graden in 15-20 minuten tot ze lichtbruin zijn en licht aanvoelen. Voor de saus de melk met Cointreau verwarmen in een pan en het vuur uitzetten. De chocolade in stukjes
toevoegen. Roeren tot de chocolade geheel is opgelost. De soesjes openknippen en vullen met ijs. Dan de toren bouwen : soesjes naast en op elkaar stapelen. Gesmolten chocolade gebruiken als 'lijm' om de soesjes bij elkaar te houden. Tot slot overgieten met de chocoladesaus.

Serveertip

Voor een extra feestelijke toren : steek in de keuken een paar sterretjes aan en plaats die her en der in de toren. Lichten uit in de kamer en binnenkomen !!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chocotofje


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chocotofje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top