Een vorstelijk nagerecht - Alleen zijn de erwten vervangen door een toren van profiteroles met warme chocoladesaus
Bakplaat invetten
Het water met zout aan de kook brengen en hierin de boter smelten. Temper de warmtebron en de bloem in een keer toevoegen. Blijven roeren tot het deeg als een bal loslaat van de bodem daarna in een kom doen. De eieren er een voor een doorkloppen met een mixer. Blijven roeren tot het deeg glanst. Met twee lepels het deeg in 16 porties op de bakplaat leggen. De soesjes afbakken op 200 - 225 graden in 15-20 minuten tot ze lichtbruin zijn en licht aanvoelen. Voor de saus de melk met Cointreau verwarmen in een pan en het vuur uitzetten. De chocolade in stukjes
toevoegen. Roeren tot de chocolade geheel is opgelost. De soesjes openknippen en vullen met ijs. Dan de toren bouwen : soesjes naast en op elkaar stapelen. Gesmolten chocolade gebruiken als 'lijm' om de soesjes bij elkaar te houden. Tot slot overgieten met de chocoladesaus.
Voor een extra feestelijke toren : steek in de keuken een paar sterretjes aan en plaats die her en der in de toren. Lichten uit in de kamer en binnenkomen !!
anvdk 15-03-2006
erg leuk idee! ze waren heerlijk! xx Anne
korteweg 15-12-1998
leuk voor de kerst! Groetjes Annelies