1. Home
  2. Recepten
  3. Waalse Fondue

Waalse Fondue

Door: wiki

  •  , Feestmaaltijd
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-11-1998

Ingrediënten 4 personen


5 dl. Saisonbier,
vier stokbroden,
600 gram bij het bier passende kaas (Breugelkaas belegen, Princ' Jean affin , Floreffe, Pere Joseph, Passendale),
een teentje knoflook,
peper,
een eetlepel aardappelmeel
twee eetlepels melk.



Een gezellige kaasfondue met Belgisch bier

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de kaas, wrijf een vuurvaste schaal in met de knoflook.D oe eerst de kaas en daarna het bier in de schaal. Peper flink. Smelt de kaas langzaam, al roerend met een houten lepel zodat de massa homogeen wordt. Snijd de baquettes in plakken. Als de kaas gesmolten is, leng dan het aardappelmeel aan met de melk en voeg het er bij om de fondue te binden. Zet de schaal op een rechaud en serveer het brood. Nu kan iedere gast zijn brood al draaiende in de fondue dopen.

Serveertip

Uiteraard serveer je hierbij een lekker Belgisch abdijbiertje !



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wiki
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top