1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Zuurkool
  5. zuurkool

zuurkool

Door: winnie

  • Multi-cultureel, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-11-1998

Ingrediënten 2 personen


1 pond zuurkool
1 bekertje creme fraiche
3 a 4 aardappels
1 ui
kerriepoeder


Verder heb je nodig


Mes, plank, pannen


Zuurkool met kerriepoeder

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de ui in stukken en bak hem in wat margarine tot hij glazig is.
Schil de aardappels en snij ze in stukkken.

Bereidingswijze

Leg de aardappel op de ui. Spreid daarop de zuurkool uit en giet er een beetje water bij. Ongeveer 2 glazen. Ongeveer 20 min. laten pruttelen. Als het droogkookt water toevoegen, maar het water moet wel verdampt zijn.Roer de creme fraiche door de zuurkook en strooi er flink wat kerriepoeder op. Nog even doorwarmen

Serveertip

Serveren met knapperig gebakken speklapjes of karbonades.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top