1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. fricassee van konijn met pruimen

fricassee van konijn met pruimen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-11-1998

Ingrediënten 4 personen


2 jonge tamme konijnen, schoongemaakt, in stukken verdeeld, zout, versgemalen peper, 125 gram boter,
voor de saus: 1 eetlepel suiker, 1,5 dl rode port (Ruby), 5 dl kalfsfond (pot), 24 verse pruimen (Reine Claudes), ontveld en ontpit, 30 gram boter.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het vlees en de rugfilets van de botten nemen. Alle konijndelen droogdeppen en inwrijven met zout en peper. De konijndelen in 100 gr boter rondom bruin bakken. 25 gr boter toevoegen, de warmtebron temperen en nog circa 5 minuten zachtjes braden. De rugfilets en ongeveer 3 minuten later ook de rest van het vlees uit de pan nemen en warm houden. Op laag vuur de suiker heel licht laten carameliseren. De port toevoegen en laten inkoken tot 2 eetlepels stroperig vocht. De fond toevoegen en de saus laten inkoken tot 2,5 dl. De pruimen in de saus verwarmen, uit de saus scheppen en warm houden. De saus zeven en opnieuw aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout en peper. Vlak voor het serveren de boter door de saus kloppen. Een deel van het konijnevlees en de rugfilet op de borden schikken. Serveren met de saus en de warme pruimen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstman
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top