carpaccio met paddestoelen
- Multi-cultureel, Voorgerecht
- 0-10 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
300 gram mager mals rundvlees (bijvoorbeeld ossehaas of rosbief), zeer dun gesneden, 300 gram champignons in dunne plakken, zout, peper, 5 eetlepels olijfolie, 200 gram kerstomaatjes in vieren, 100 gram gemengde sla (rucola en veldsla), 1 eetlepel citroensap, zout, versgemalen peperBenodigdheden
Een ingevette ovenvaste schaalBereidingswijze
De oven voorverwarmen op 220 graden C. Het vlees op een schaal leggen en de champignons erover verdelen. Met zout en peper bestrooien en met 2 eetlepels olie besprenkelen. De schaal 2-3 minuten in de oven zetten. Het vlees en de champignons over 4 borden verdelen. De tomaat en sla erop schikken. Een dressing kloppen van citroensap, 3 eetlepels olie, zout en peper. De dressing over de carpaccio schenken.