1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Marsepein-Aardappeltjes

Marsepein-Aardappeltjes

Door: sinterklaas

  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-11-1998

Ingrediënten 4 personen


500 gr marsepein, 250 gr gepelde amandelen, 250 gr poedersuiker, 1 theelepel oranjebloesemwater (Turkse specialiteitenwinkel), 1 eiwit, cacaopoeder,
cacao.


Verder heb je nodig


Extra nodig: amandelmolen, aluminiumfolie


Voor aardapelletjes van marsepein,
moet je een echte Smuller zijn.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De amandelen in een molen op de fijnste stand tot poeder malen. De poedersuiker, het oranjebloesemwater en het eiwit toevoegen
en even meemalen. De marsepein in aluminiumfolie wikkelen en ongeveer 12 uur in de koelkast laten rusten. Van de marsepein kleine bolletjes vormen en die door cacao
rollen.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sinterklaas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top